GELENEKSEL HALK OYUNLARI

ANADOLU KÜLTÜRÜNÜN TEMELİNİ OLUŞTURAN HALK BİLİMİ(FOLKLOR) İÇERİSİNDE TÜRKÜLER, NİNNİLER, MANİLER,HALK OYUNLARI,YANI SIRA GELENEKSEL OYUNLAR GELİR.

BU GELENEKSEL OYUNLAR İÇERİSİNDE BEŞTAŞ,KÖREBE,YAKARTOP,İSTOP,DOKUZTAŞ VB...GELİR.

GELENEKSEL OYUNLAR HALK KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASIDIR.OYUN ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIN YANI SIRA ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ LİSE ÖĞRENCİLERİNİN YARDIMLAŞMA,DAYANIŞMA,STRES ATMA,ÖZGÜVEN GELİŞTİRME ÖZELLİKLERİNİN GELİŞMESİNDE FAYDALIDIR.

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ BAHAR YILDIZ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN GELENEKSEL OYUNLAR İÇERİSİNDE YER ALARAK KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ YENİDEN HATIRLAYIP STRES ATTILAR.

VOLEYBOL,FUTBOL AVRUPA'YA ÖZGÜ BATI OYUNLARIDIR.KARATE,KUNGFU,TEKVANDO,JUDO İSE UZAKDOGU'YA ÖZGÜ VÜCUT SAVUNMA TEKNİKLERİ SPORLARINDANDIR.

BİZİM ÜLKEMİZDE OYNANAN GELENEKSEL OYUNLAR MALESEF MODERN ÇAĞIN GELİŞMİŞ BİLGİSAYAR OYUNLARI KARŞISINDA GİDEREK UNUTULMAYA BAŞLAMIŞTIR.

YAPILAN BU ÇALIŞMADA HEDEFLENEN AMAÇLAR ARASINDA TARİHİ KÜLTÜRLERİNİ,DEĞERLERİNİ, UNUTAN GENÇLİĞİMİZE BİR NEBZE DE OLSA IŞIK OLMAKTIR.

9.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE VE İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ BAHAR YILDIZ'A OKUL BAHÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ''GELENEKSEL OYUNLAR'' BAŞLIKLI ÇALIŞMA İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

19 MAYIS 2023 GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINDAN KARELER!

May

Okulumuzda İngilizce öğretmeni Bahar Yıldız tarafından geleksel oyunlarımız olan voleybol, beştaş,yakartop vb...oyunlar oynatıldı

May

İlçe genelinde okuma faaliyeti gerçeklestirdik.Baharın gelmesini fırsat bulan öğrencilerimiz Bulanık Gençliği Okuyor etkinliğine katıldılar.

May

HER HAFTA DÜZENLİ OLARAK DENEME SINAVI YAPARAK ÖĞRENCİLERİMİZİ SINAVLARA HAZIRLAMAYA DEVAM EDİYORUZ!

DENEME SINAVINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN YKS KİTAPLARI  İLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER . ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

May

OKULUMUZDA 9.SINIFLAR ARASINDA MÜNAZARA ETKİNLİĞİ YAPILDI!

May

12.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DENEME SINAVLARI DÜZENLİ ARALIKLARLA YAPILMAKTADIR ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISINI ARTIRMAK EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZDİR!

May

BULANIK KIZ İMAM HATİP LİSESİ OLARAK ÖGRENCİLERİMİZİN GENEL KÜLTÜR, ÖĞRENME VE SOSYAL FAALİYETLERİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ!

May

YENİ HAFTAYA YENİ DENEMELERLE YENİDEN BAŞLADIK!YENİ BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNİN SONUNA DAHA YAKLAŞIRKEN ÖĞRENİLEN BİLGİLERİ TEKRAR ETMEK VE ÖLÇMEK AMACIYLA DENEMELERE DEVAM EDİYORUZ!HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR!

May

YENİ HAFTAYA DENEME SINAVI İLE BAŞLADIK.9,10,11 VE 12.SINIF ÖGRENCİLERİMİZ İÇİN GENEL DENEMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Mrt

Milli ve manevi değerler kapsamında okulumuzda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu 18 Mart Çanakkale Zaferi  ve Şühedayı Anma programı düzenlendi. Ayrıca Meslek öğretmenlerimizin koordinasyonunda öğrencilerimizin indirmiş olduğu hatimler aziz şehitlerimizin ruhlarına bağışlandı.

Kas

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerine yönelikGüvenli İnternet Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması Konulu Seminer düzenlendi.

Seminerde vurgulanan bazı konular ise şöyle gerçekleşti:

Kişisel veri sahipleri olarak Anayasanın 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" artık yasallaşmıştır. Bu Kanuna göre sahip olduğumuz haklardan bazıları şunlardır:

• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme.
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme.
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme.
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme.
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme.
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde, zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Güvenli internet kullanımı hakkında şu bilgiler verildi:

10 Maddede Güvenli İnternet Kullanımı:

1. Kişisel Bilgileri Profesyonel ve Sınırlı Tutun

2. Gizlilik Ayarlarınızı Açık Tutun

3. Gördüğünüz Her Linke Tıklamayın

4. İnternet Bağlantınızın Güvenli Olduğundan Emin Olun

5. Ne İndirdiğinize Dikkat Edin

6. Güçlü Şifreleri Seçin

7. Güvenli Sitelerden Satın Alım Yapın

8. Ne Yazdığınıza Dikkat Edin

9. Kiminle Tanıştığınıza Dikkat Edin

10. Virüs Koruma Programınızı Güncel Tutun

TÜM OKUL SAĞLIK KURALLARI KONUSUNDA TİTİZ DAVRANMAYA DİKKAT EDİYOR.

REHBERLİK SERVİSİMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

İLK HAFTALAR, DURMAK YOK ,ÖĞRENCİLERİMİZ ÇALIŞIYOR!