Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Rehberlik; bireyi tanımak, onun kendisini tanımasına yardımcı olmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, çevresine uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için ilgili kişilerce yürütülen hizmetlerdir. Psikolojik danışma ve rehberlik okulda başarı ve akademik gelişme, bireysel ve toplumsal ilişkiler, kişisel, eğitsel ve mesleki gelişim alanlarında grupla veya bireysel olarak öğrencilere, bireysel farkındalıklarını artırmaya yönelik, karşılaştıkları sorunları gidermelerinde sistemli, profesyonel bir destek süreci ve hizmetidir. Rehberlik hizmetleri okul psikolojik danışmanı tarafından rehberlik servisince yürütülür.

Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Servisi Olarak;

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık, çocuklarımızın kendi potansiyellerini kullanırken çevresiyle mutlu ve uyum içinde ilişkiler kurmasına yardımcı olan profesyonel bir süreçtir. Öğrencilerimizin yaşadığı eğitim öğretim ortamına uyum sağlayabilmesi, kendilerini tanıyabilmeleri, kabul etmeleri, sağlıklı kararlar alabilmeleri, kendilerini açık ve net bir şekilde ifade edebilmesinin sağlanması ve yeteneklerinin fark edebileceği ortamların oluşturulması, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesine yönelik çalışmaların yapılması Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık birimimizce sürdürülmektedir.

Yayın: 13.10.2023 - Güncelleme: 13.10.2023 11:02 - Görüntülenme: 295